Concerten in de sfeervolle Reestkerk te Oud Avereest

Hieronder het Concertprogramma voor het seizoen 2018 -2019

16 september 2018 (aanvang 15:00 uur)

Pianoduo Laverman/Scheffer en Alfonso/Barbagelata

De Stichting Kamermuziek Oud Avereest opent het seizoen met een feestelijk optreden van twee kamermuziekensembles van ArtEZ, het conservatorium in Zwolle. Op 15 mei j.l. kwamen zij als beste naar voren op de Kamermuziekavond waar studenten, in het kader van hun afstuderen, kamermuziek spelen.
Het concert wordt geopend door het pianoduo Tamara Laverman / Hanke Scheffer. Zij spelen vierhandige pianowerken van Schubert, Feldman en Ligeti.

Na de pauze kunt u luisteren naar het tweede piaonoduo: Mateo Barbagelata en Pablo Alonso. Zij brengen ons de Mozart sonate voor vier handen in C major KV521en de bekende Dans Macabre van Saint Saëns.

Voor een verslag van dit concert kijk op: www.dedemsvaartsecourant.nl/nieuws

 

21 oktober 2018 (aanvang 15:00 uur)

Andiamo Trio

Drie zeer talentvolle musici, Marieke van der Lee, klarinet, Dionne Nijsten, cello en Stein van Eden, piano, vormen samen het Andiamo Trio. Het trio wordt gedreven door de buitengewone schoonheid van de samenstelling van hun instrumenten en door de passie voor de klassieke kamermuziek. Tijdens hun concerten gaan ze met verve een breed repertoire te lijf. Waar de drie musici samen al vaker in duo's met wisselende samenstelling optraden, wordt nu het uitgebreide triorepertoire verkend. Daarmee voeren ze hun publiek op meeslepende wijze van Beethoven langs Brahms naar Zemlinsky.

Voor een verslag van dit concert klik op: Dedemsvaartse Courant.nl

18 november 2018 (aanvang 15.00 uur)

Oneiros Ensemble

Het Oneiros ensemble vertelt verhalen met kamermuziek. Van barok tot hedendaags. In grote en kleine bezettingen. In de Reestkerk spelen ze RUSLAND & EUROPA. Karin Leutscher, fluit, Adriaan Breunis, altviool en Liesbeth Vreeburg, harp, nemen ons mee op reis en laten muziek horen van Bach, Glazunov, Gubaidulina, Debussy, Renié en Bartók. De muziek in dit programma vormt een staalkaart van de verschillende stromingen die belangrijk waren in Rusland en Europa. Door de eeuwen heen hebben Rusland en Europa elkaar beïnvloed en samen een enorme variëteit aan ideeën en kunstwerken voortgebracht. Het Oneiros Ensemble laat u genieten van enkele van deze muzikale kunstwerken. 
www.oneirosensemble.nl 

Voor foto's van dit concert klik hier.

23 december 2018 (aanvang 15.00 uur)

Huygens Consort

Met trots presenteren wij opnieuw dit ensemble, dat dit keer niet op de 3de zondag van de maand, maar vlak voor Kerstmis een prachtig sfeervol a-capella kerstprogramma verzorgt. Het Huygens Consort is een vocaal kwartet, bestaande uit Lin de Jong, sopraan, Henriette van der Laan, alt, Hans Tijssen, tenor en Andre Geerts, bas. Bijzonder aan dit KERSTCONCERT is de gevarieerde repertoirekeuze. Zo worden, in intieme setting, naast de 16de eeuwse kerstmuziek van Victoria ook traditionele Christmas Carols en Evergreens als ‘I am dreaming of a White Christmas' en ‘Follow that star' gezongen. Kom met dit hartverwarmende concert alvast heerlijk in de Kerststemming! 

www.huygensmusic.nl

 

20 januari 2019 (aanvang 15.00 uur)

Duo Rosemont

Elly van Munster, romantische gitaar en Hilde Van Ruymbeke, sopraan, vormen samen Duo Rosemont. In dit wondermooie concert vertolken beide vakmusici liederen uit de Weense vroeg-Romantiek van Schubert, Giuliani en Spohr, afgewisseld met gitaarsolo's van Giuliani en Johann Kaspar Mertz. Wenen was begin 19de eeuw een belangrijk cultureel centrum. In die tijd was de gitaar zeker zo populair als de piano. De bekendste Weense liedcomponist is Franz Schubert. Maar ook andere componisten, zoals de Italiaanse componist en gitaarvirtuoos Mauro Giuliani en de Duitse violist en componist Louis Spohr trokken destijds naar het inspirerende Wenen. Een bijzonder concert met een heerlijk Weens sausje. www.ntb.nl/cd-recensies/duo-rosemont 

Voor mooie foto's van dit concert gemaakt door E. de Graaf klik op: Foto's 

17 februari 2019 (aanvang 15.00 uur)

Rubens Consort

Het Rubens Consort is een flexibel en eigentijds collectief van bevriende topmusici, met een gedeelde passie en specialisatie voor kamermuziek. Geworteld in de rijke samenspeltraditie en geraffineerde klankcultuur van het voormalige Rubens Quartet, vertolken de gerenommeerde leden van het Consort in kleine en grotere formaties meesterwerken uit alle eeuwen van de muziekgeschiedenis. 
Sarah Kapustin, viool en Roeland Jagers, altviool zullen werken van Bach ten gehore brengen, waaronder twee delen uit Kunst der Fuge. Daarnaast spelen zij twee Duos van Mozart. 
De musici bespelen instrumenten uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
www.rubensconsort.nl

17 maart 2019 (aanvang 15.00 uur)

Wishful Singing: "What about Mary?"

Van Callas tot Bloody Mary
Haar naam is zo oud als de jaartelling: Maria. Door de eeuwen heen is haar naam blijven klinken, zonder aan kracht in te boeten. Van moeder tot majesteit: Maria's bleven komen en gaan. Maria Callas, Mary Poppins, Bloody Mary... zonder Maria gaat de geschiedenis mank. Ze was muze voor menig componist. Palestrina, Reger, Rodgers & Hammerstein. De onze-lieve-vrouwen van Wishful Singing brengen ze allemaal tezamen in het programma What about Mary? waarin Maria de maat van elke melodie is. Want laten we eerlijk zijn: zonder Maria geen Sound of Music.

Kaarten reserveren (alleen voor dit concert):
U maakt het gewenste aantal kaarten x €13,50 over op bankrek. NL60 RABO 0312 9843 16 t.n.v. St. Kamermuziek OA; vermeld bij omschrijving uw mailadres. (i.p.v. @ kunt u ook ad noteren) Na ontvangst krijgt u een bevestiging per mail dat de bestelde kaarten op 17 maart 2019 bij de ingang voor u klaarliggen.

www.wishfulsinging.nl

21 april 2019 (aanvang 15.00 uur)

Trio Les Amis

Het Zeeuwse Trio Les Amis bestaat uit Marina Eckhardt, mandoline, Ron Leendertse, gitaar en Monty van Belzen, accordeon. Ze brengen een zeer afwisselend programma in alle denkbare combinaties, als trio, als duo met mandoline en gitaar en als duo met mandoline en accordeon. De uitstekende samenwerking van de musici opent een breed scala aan mogelijkheden. Fijnzinnige mandoline en gitaarmuziek, Italiaanse volksmuziek, Zuid-Amerikaanse choro's en tango's en een knipoog naar Django Reinhardt en zijn Hot Club de France. Trio Les Amis is van vele markten thuis. Met dit smaakvolle concert wordt de concertreeks van dit seizoen in de Reestkerk swingend afgesloten. 
www.triolesamis.nl