Concerten in de sfeervolle Reestkerk te Oud Avereest

Hieronder het Concertprogramma voor het seizoen 2018 -2019

16 september 2018 (aanvang 15:00 uur)

Twee kamermuziekensembles van ArtEZ

De Stichting Kamermuziek Oud Avereest (SKOA) opent het seizoen met een feestelijk optreden van twee kamermuziekensembles van ArtEZ, het conservatorium in Zwolle. Op 15 mei a.s. organiseert ArtEZ de laatste Kamermuziekavond waar studenten, in het kader van hun afstuderen, kamermuziek spelen. Tijdens deze ‘The best of...' avond treden de zes beste ensembles op. Er zijn drie prijzen te winnen, waaronder een optreden in onze Kamermuziekserie in de Reestkerk. Welke topmusici-in-de-dop in de Reestkerk gaan optreden en met welk programma is dus nog een verrassing. Maar zeker is, dat u een fijne muziekmiddag te wachten staat met de toptalenten van ArtEZ. Kom luisteren en genieten! 
www.artez.nl

21 oktober 2018 (aanvang 15:00 uur)

Andiamo Trio

Drie zeer talentvolle musici, Marieke van der Lee, klarinet, Dionne Nijsten, cello en Stein van Eden, piano, vormen samen het Andiamo Trio. Het trio wordt gedreven door de buitengewone schoonheid van de samenstelling van hun instrumenten en door de passie voor de klassieke kamermuziek. Tijdens hun concerten gaan ze met verve een breed repertoire te lijf. Waar de drie musici samen al vaker in duo's met wisselende samenstelling optraden, wordt nu het uitgebreide triorepertoire verkend. Daarmee voeren ze hun publiek op meeslepende wijze van Beethoven langs Brahms naar Zemlinsky. Het belooft een fantastisch mooie muzikale middag te worden! 
www.mariekevanderlee.nl

18 november 2018 (aanvang 15.00 uur)

Oneiros Ensemble

Het Oneiros ensemble vertelt verhalen met kamermuziek. Van barok tot hedendaags. In grote en kleine bezettingen. In de Reestkerk spelen ze RUSLAND & EUROPA. Karin Leutscher, fl uit, Adriaan Breunis, altviool en Liesbeth Vreeburg, harp, nemen ons mee op reis en laten muziek horen van Bach, Glazunov, Gubaidulina, Debussy, Renié en Bartók. De muziek in dit programma vormt een staalkaart van de verschillende stromingen die belangrijk waren in Rusland en Europa. Door de eeuwen heen hebben Rusland en Europa elkaar beïnvloed en samen een enorme variëteit aan ideeën en kunstwerken voortgebracht. Het Oneiros Ensemble laat u genieten van enkele van deze muzikale kunstwerken. 
www.oneirosensemble.nl 

23 december 2018 (aanvang 15.00 uur)

Huygens Consort

Met trots presenteren wij opnieuw dit ensemble, dat dit keer niet op de 3de zondag van de maand, maar vlak voor Kerstmis een prachtig sfeervol a-capella kerstprogramma verzorgt. Het Huygens Consort is een vocaal kwartet, bestaande uit Lin de Jong, sopraan, Henriette van der Laan, alt, Hans Tijssen, tenor en Andre Geerts, bas. Bijzonder aan dit KERSTCONCERT is de gevarieerde repertoirekeuze. Zo worden, in intieme setting, naast de 16de eeuwse kerstmuziek van Victoria ook traditionele Christmas Carols en Evergreens als ‘I am dreaming of a White Christmas' en ‘Follow that star' gezongen. Kom met dit hartverwarmende concert alvast heerlijk in de Kerststemming! 
www.huygensmusic.nl

20 januari 2019 (aanvang 15.00 uur)

Duo Rosemont

Elly van Munster, romantische gitaar en Hilde Van Ruymbeke, sopraan, vormen samen Duo Rosemont. In dit wondermooie concert vertolken beide vakmusici liederen uit de Weense vroeg-Romantiek van Schubert, Giuliani en Spohr, afgewisseld met gitaarsolo's van Giuliani en Johann Kaspar Mertz. Wenen was begin 19de eeuw een belangrijk cultureel centrum. In die tijd was de gitaar zeker zo populair als de piano. De bekendste Weense liedcomponist is Franz Schubert. Maar ook andere componisten, zoals de Italiaanse componist en gitaarvirtuoos Mauro Giuliani en de Duitse violist en componist Louis Spohr trokken destijds naar het inspirerende Wenen. Een bijzonder concert met een heerlijk Weens sausje. www.ntb.nl/cd-recensies/duo-rosemont 

17 februari 2019 (aanvang 15.00 uur)

Rubens Consort

Het Rubens Consort is een fl exibel en eigentijds collectief van bevriende topmusici, met een gedeelde passie en specialisatie voor kamermuziek. Geworteld in de rijke samenspeltraditie en gera? neerde klankcultuur van het voormalige Rubens Quartet, vertolken de gerenommeerde leden van het Consort in kleine en grotere formaties meesterwerken uit alle eeuwen van de muziekgeschiedenis. Sarah Kapustin, viool, Roeland Jagers, altviool en Sietse-Jan Weijenberg, cello, gaan in de Reestkerk de uitdaging aan om de Goldbergvariaties van Bach uit te voeren. In dit monumentale werk zullen de variaties uitgevoerd worden met de oorspronkelijke bewerkingen. De musici bespelen instrumenten uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
www.rubensconsort.nl

17 maart 2019 (aanvang 15.00 uur)

Wisful Singing

Elk female a cappella concert van Wishful Singing is een kleurrijke reis vol hoogtepunten en verrassingen, die een scala aan emoties oproept. De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren hun prachtig zuivere stemmen met een weergaloze podiumexpressie. Daarmee hebben ze gaandeweg een topkwaliteit ontwikkeld, die wereldwijd uniek is. Dat bewijzen hun vele optredens in Nederlandse zalen en hun tournees door Japan, China, de VS, Duitsland, Spanje, Estland en Italië. Het repertoire loopt uiteen van ingetogen werken uit de renaissance en barok tot vrolijk swingende versies van golden oldies als ‘Mr. Sandman'. Wishful Singing ráákt en zingt de wereld naar haar hand! Betoverend mooi! 
www.wishfulsinging.nl

21 april 2019 (aanvang 15.00 uur)

Trio Les Amis

Het Zeeuwse Trio Les Amis bestaat uit Marina Eckhardt, mandoline, Ron Leendertse, gitaar en Monty van Belzen, accordeon. Ze brengen een zeer afwisselend programma in alle denkbare combinaties, als trio, als duo met mandoline en gitaar en als duo met mandoline en accordeon. De uitstekende samenwerking van de musici opent een breed scala aan mogelijkheden. Fijnzinnige mandoline en gitaarmuziek, Italiaanse volksmuziek, Zuid-Amerikaanse choro's en tango's en een knipoog naar Django Reinhardt en zijn Hot Club de France. Trio Les Amis is van vele markten thuis. Met dit smaakvolle concert wordt de concertreeks van dit seizoen in de Reestkerk swingend afgesloten. 
www.triolesamis.nl