Carla Leurs en het Cugnon Project

16 februari 2020 (15:00)

De befaamde violiste Carla Leurs komt met een viertal leden van het Cugnon Project naar Oud Avereest.

Carla Leurs is met recht een muzikale duizendpoot. Zij is o.a. bekend van het programma Maestro als concertmeester van het Orkest van het Oosten. Het optredende ensemble bestaat verder uit Chris Duindam, viool, Giles Francis, altviool, Hannah Donohoe, altviool en Emma Besselaar, cello, allen topmusici.

Als kamermusicus werkte Carla onder meer samen met violisten Itzhak Perlman, Vilde Frang en Liza Ferschtman, cellisten Sol Gabetta, Julian Steckel en Nicolas Altstaedt, fluitist Jacques Zoon en diverse leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en de Berliner Philharmoniker. Zij was te beluisteren op het Menuhin Festival in Gstaad, Verbier Festival, Davos Festival, Delft Festival en het eerste Perlman Chamber Music Program in New York.

Chris Duindam is als hoofdvakdocent verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten, Utrechts Conservatorium, Prins Claus Conservatorium en de Academie voor Muzikaal talent. Hij geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. In 2010 richtte hij het Cugnon project op, een initiatief dat jonge, getalenteerde strijkers samenbrengt met professionele musici door middel van kamermuziekconcerten en een jaarlijks terugkerend festival.

Giles Francis studeerde viool aan de Guildhall School of Music and Drama. Hij voltooide zijn studie in Amsterdam en zijn altvioolstudie later aan het conservatorium van Rotterdam. Hij maakt deel uit van het Dante Kwartet en speelde o.a. bij het Nederlands Kamerorkest en het Concertgebouw Orkest.

Altvioliste Hannah Donohoe leidt de projecten van Cugnon Junior en geeft ook les aan de Academie voor Muzikaal talent (waarvan een aantal zeer jonge getalenteerde musici op 19 april bij ons in de Reestkerk zullen optreden).

Emma Besselaar tenslotte studeerde bij Quirine Viersen en sloot haar Masters af aan de Guildhall School of Music and Drama in 2017. Vanaf haar vijftiende maakte Emma deel uit van de Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam.

Dit topensemble speelt op 16 februari het String Quintet in F Major van Bruckner en na de pauze het String Quintet no. 2, Op 87 van Mendelssohn.

Dankzij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds bespeelt Carla een prachtige viool gemaakt door Nicolas Lupot, Paris 1808.