Combattimento

17 oktober 2021 (15.00 uur)

Kaartverkoop alleen via onze website!
Denkt u aan uw QR-code.
We hadden Combattimento al lang op ons wensenlijstje staan. Vorig jaar ging dat concert helaas niet door. Nu prijzen we ons gelukkig dat ze toch eindelijk naar Oud Avereest komen.

Het gezelschap Combattimento speelt muziek uit de barokperiode. Bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek.

Frizzante

Frizzante: Italiaans voor lichtsprankelend, zacht mousserend.
Het is een programma vol bruisende Italiaanse barokmuziek uit het rijke en gevarieerde 18e-eeuwse repertoire, maar ieder seizoen weer anders, met nieuwe accenten! Grootmeester Antonio Vivaldi mag natuurlijk nooit ontbreken; van hem speelt Combattimento zowel een zwierig celloconcert alsook een pas recentelijk herontdekte sonate voor een ongebruikelijke kwartet-bezetting. We horen fraaie sonates “a quattro” van Dall’Abaco, Galuppi en Caldara; de vierstemmige strijkersbezetting gold in de achttiende eeuw als een toetssteen voor de kunst van iedere zichzelf respecterende componist. Daarnaast hoort u een fraai hoboconcert van de Milanese hobovirtuoos Giuseppe Sammartini, twee briljante sonates voor klavecimbel van Domenico Scarlatti,  en als uitstapje naar Bohemen betoverende muziek voor twee viola d’amores van Heinrich Biber.