Duo Sannie, fluit en Simon, piano / orgel

17 maart 2024, 15.00 uur

Al vele jaren vormen pianist Simon Stelling en Sannie de Jongh een onafscheidelijk en gepassioneerd fluit/piano duo. Zij hebben vele concerten gegeven waarbij ze mooie programma’s kunnen aanbieden met de onuitputtelijke fluit/piano duo’s. Graag nemen ze het publiek mee in de prachtige wereld van fluit/piano duo’s die zij met kennis en passie uitvoeren.

Zij brengen u deze middag het prachtig programma ‘Vive la France’ met werken van o.a. : Mel Bonis (sonate voor fluit en piano), C. Debussy, het beroemde Prélude a l’apres-midi d’un faune, Ph. Gaubert (sonate nr. 3 voor fluit en piano). Ter afwisseling worden er piano solowerken gespeeld van C. Debussy, o.a het beroemde Clair de la Lune.

Om een indruk te krijgen van deze musici kunt u klikken op de volgende link: Prélude a l’apres-midi d’un faune

Verslag van dit concert:

Op zondag 17 maart 2024 presenteerde SKOA in de serie van kamermuziekconcerten op de derde zondag van de maand weer een concert in de Reestkerk in Oud Avereest.
De liefhebbers van prachtige bekende en minder bekende werken voor fluit en piano van Franse componisten konden volop genieten. Sannie de Jongh, fluit en Simon Stelling, piano speelden deze middag het programma ‘Vive la France’ met werken van o.a. Mel Bonis, C. Debussy, C. Chaminade en Ph. Gaubert.
De musici waren verrast door de prachtige omgeving van het Reestdal en de fraaie akoestiek van de kerk. Begonnen werd met een sonate voor fluit en piano van Mel Bonis, zeker geen gemakkelijk stuk voor de toehoorders. Een prachtige en gevoelvolle uitvoering van Clair de Lune, gevolgd door de Prélude à l’après-midi d’un faune van Debussy maakte daarna veel indruk.
Simon Stelling, een bevlogen ambassadeur van de Franse muziek, gaf uitleg over deze impressionistische werken wat zeer op prijs werd gesteld.
Na de pauze volgde de Serénade aux étoiles van  Chaminade, een virtuoos werk waar alle facetten van de dwarsfluit aan bod kwamen, zeer knap gespeeld door Sannie de Jongh met een lastige pianopartij voor Simon. Beide musici speelden daarna nog een solowerk: Syrinx voor fluit en Arabesque no.1 voor piano, beide van Debussy. Het concert werd afgesloten met een sonate voor fluit en piano van  Ph. Gaubert: een prachtig werk met veel virtuositeit vertolkt en met een spectaculaire finale.
Het applaus van het enthousiaste publiek en de bloemen na afloop waren meer dan verdiend. Het was weer een prachtige muzikale middag.

Fotograaf Erik de Graaf