Ensemble Lumaka

20 oktober 2019 (15:00 uur)

Miriam Overlach (Duitsland), harpist
Jana Machalett (Duitsland), fluitiste
Charles Watt (Engeland), cellist

“Lumaka sleept het publiek met speels gemak mee in een wereld van sferen en kleuren, stemmingen en exotische gedachten”…

Miriam Overlach (Duitsland), harpiste, bedenkt graag eigen projecten (o.a. voor Lumaka) en zoekt steeds naar uitdagende samenwerkingen met andere musici, componisten of theatermakers. Zij is winnares van het Vriendenkrans-concours, Deutsche Musikwettbewerb en Nederlands Harpconcours. Zij is een veelgevraagde vertolkster van hedendaagse muziek en medeoprichtster van ComposingforHarp. Als gast speelt zij in het Koninklijk Concertgebouworkest en Ensemble Modern.

Jana Machalett (Duitsland) is een veel gevraagde fluitiste in binnen- en buitenland voor met name hedendaagse kamermuziek. Zij is mede-oprichtster en één van de artistieke leiders van Ensemble Lumaka en vast lid van Insomnio. Daarnaast is Jana vaste gast bij ensembles als Asko|Schönberg, Ensemble Modern en het New European Ensemble en werkte samen met dirigenten als bijvoorbeeld Pierre Boulez, Peter Eötvös en Reinbert de Leeuw.

Charles Watt (Engeland), cellist, is sinds 2012 vast lid van Ensemble Lumaka. Daarnaast speelt hij bij Insomnio en als gast bij Asko|Schönberg, Ensemble Modern, Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Kamerorkest. Voordat Charles zich in Nederland vestigde was hij als docent verbonden aan de wereldberoemde Yehudi Menuhin School, de Purcell School en de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

Zij brengen een gemengd programma met o.a. Bach,  Janáček en Ravel.