Mozarts Mooie Meiden

21 november 2021 (15.00 uur)

Mozarts Mooie Meiden.

Tijdens dit concert volgt u vier vrouwen uit het leven van Mozart: de Haagse prinses Carolina van Oranje-Nassau, zangeres Elisabeth Augusta Wendling, prima donna Adriana Gabrieli en sopraan Nancy Storace. Allen kregen zij te maken met de beroemde componist. Sopraan Roobol zingt en acteert door de voorstelling heen, terwijl Dütschler de fortepiano voor haar rekening neemt. 

Het geheel vormt een vrolijke pastiche van instrumentale stukken, liederen en concertaria’s van Mozart. Dat de muziek een lust voor het oor zal zijn, spreekt voor zich, maar het oog wil ook wat en wordt getrakteerd op prachtige kostuums.

Wendy Roobol voelt zich met haar soepele, warme stem en haar voorliefde voor zingen en acteren in dit programma als in vis in het water. Samen met Ursula Dütschler en Camerata 1800 was zij al eerder te horen in theatrale voorstellingen van Mozart en de Weense Klassieken.

Website Wendy Roobol

Ursula Dütschler komt uit Thun in Zwitserland, woont evenwel allang in Muiden. Zij studeerde aan het conservatorium van Bern klavecimbel bij Jörg Ewald Dähler en aan het Mozarteum Salzburg bij Kenneth Gilbert, vanaf 1990 fortepiano bij Malcolm Bilson aan de Cornell University. In 1989 won zij het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs, met inbegrip van de prijs voor de interpretatie hedendaagse muziek, twee jaar later volgde de eerste prijs voor fortepiano bij het Erwin Bodky Concours Boston.

Website Ursula Dütschler