Trio Rusanovsky

19 februari 2023 (15.00 uur)

Lonja Rusanovsky woont al 40 jaar lang in Nederland en werkte als professioneel solo-altist in het Nederlands Kamer Orkest. Ook was hij actief als docent aan verschillende Duitse conservatoria. Als uitvoerend muzikant geeft hij optredens als solist, neemt deel in velen masterclasses en speelt met het ensemble Trio Rusanovsky in verschillende landen over de hele wereld.
Naast altviool bespeelt Lonja ook andere instrumenten zoals viool, gitaar en piano.

Arthur Rusanovsky, violist, en geboren in Amsterdam in 1993. Elk optreden is voor hem een feest, omdat hij dan zijn passie en bewondering voor klassieke muziek met het publiek kan delen. Hij musiceert vaak als solist voor een orkest, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Symphonia, de Magdeburgische Philharmonie en Jenaer Philharmonie. Hij speelt graag kamermuziek en treedt regelmatig op met zijn familie-ensemble TRIO RUSANOVSKY.

Julia Rusanovsky is geboren in Amsterdam en begon als vierjarige met het bespelen van de viool en de piano. Later besloot zij geheel voor de viool te gaan en werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling aan het Conservatorium van Amsterdam. Julia speelt graag recitals en speelde in 2018 een solo concert in het Concertgebouw van Amsterdam. Naast solo optredens is Julia actief in de kamermuziek en orkest wereld. Ook treedt zij veelvuldig op in binnen- en buitenland met trio Rusanovsky.

Trio Rusanovsky brengt een gevarieerd programma:

E. Ysaÿe Trio “le londres” voor twee violen en altviool
I. Poco maestoso. Allegro moderato ma risoluto                                                        

H. Wieniawski Etudes-Caprices op. 18 voor viool en 2de viool / altviool ad libitum. 
II.  Andante – Agitato e vigoroso 
IV. Tempo di saltarella – ma non troppo vivo

My Yiddishe Mama voor twee violen en altviool 

Oekraïense liederen voor twee violen en piano        

M. Legrand Les Parapluies de Cherbourg voor twee violen en piano                   

C. E. Almarán Un Historia de un Amor voor twee violen en gitaar             

Tumbalalaika voor twee violen en gitaar