Hanneke Rouw cello, Masha Galperina, piano

17 april 2022, (15.00 uur)

U wacht een prachtige concertmiddag met Hanneke Rouw, cello en Masha Galperina aan de vleugel. Zij spelen muziek van Mendelssohn (Cello Sonata 2, Op. 58 in D major) en Shostakovich (Cello sonata, Op. 40 in D minor)

Hanneke Rouw begint op acht jarige leeftijd met cello spelen. Op haar zestiende speelt ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar wint ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Masha Galperina (1989) St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd heeft ze pianoles tot ze in 2002 naar Nederland verhuist. In 2012 studeert ze af aan het ArtEZ Conservatorium Zwollemet een 9,5 met onderscheiding.
Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen ontvangt Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie.

Wilt u alvast een klein voorproefje? Klik dan hier.