20 april 2025 15:00 - 17:00 Reestkerk

De Academie Muzikaal Talent (AMT) is een opleiding die jong muzikaal talent voorbereidt op een succesvolle studie aan een conservatorium. De AMT is een kleine, particuliere school met maximaal 25 leerlingen. De AMT staat open voor alle instrumenten en vindt een gastvrij onderkomen in het Utrechts Conservatorium.

Uniek aan de jong talent opleiding van de AMT is het grote onderwijsaanbod. Naast de gebruikelijke hoofdvak- en theorielessen worden veel extra vakken en projecten aangeboden. Zo zingen de leerlingen elke zaterdag in het AMT-koor, worden regelmatig projecten georganiseerd als masterclasses, beeld- en geluidsopnames of samenwerking met een beroepsorkest (het Radio Filharmonisch Orkest). Gedurende het hele cursusjaar worden regelmatig concerten georganiseerd, zodat alle leerlingen podiumervaring kunnen opdoen. De AMT treedt daarbij nadrukkelijk naar buiten toe op en zoekt een breed publiek op. Tijdens deze concerten kunnen leerlingen zich van hun solistische kant laten zien, of in ensembles optreden. Ensemblespel vormt een van de belangrijkste speerpunten van de opleiding aan de AMT. Meerdere keren per jaar worden ensembledagen of -weekends georganiseerd, waarbij de leerlingen intensief gecoacht worden door ervaren docenten.

Alle AMT-docenten zijn ervaren in het lesgeven aan jong muzikaal talent. Zij zijn allen verbonden aan conservatoria, waardoor de aansluiting van AMT op beroepsopleiding optimaal is. De docenten werken op freelance basis, waardoor de AMT in staat is voor elke leerling de beste docenten te werven.